Nori de Winter

Ensemble

Nori de Winter werd geboren op 5 december 1997 in Schiedam. Van jongs af aan wist zij al dat haar passie bij dansen, zingen en acteren lag!

In 2005 speelde zij de rol van Maaike in de familiefilm Het paard van Sinterklaas. Drie jaar later maakte Nori haar musicaldebuut in de Stage Entertainment productie Les Misérables.

In 2015 volgde Nori de vooropleiding Muziektheater op Codarts. Vanaf 2016 studeerde zij Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Nori was in de zomer van 2018 te zien in het ensemble van de Historalia-musical Rubens, waarin zij ook de cover was van hoofdrollen Isabella Brant en Hélène Fourmont.

Nori liep haar stage in 2019 in de familiemusical Kikker en het Avontuur van Theater Terra in de rol van Eend, en in de Studio 100 musical DAENS in het ensemble.

Nori speelde vanaf 2021 Meryt in ONE de Musical. Haar meest recente rol was die van Veruca Salt in Charlie and The Chocolate Factory van Deep Bridge. Ze is tevens als stemacteur te horen in, onder andere, de serie Power Rangers Beast Morphers waar ze de stem van Roxy heeft ingesproken.

Vanaf eind 2023 is Nori te zien als presentatrice in het programma VAKANTIEKIDS op RTL4.