Lottie Hellingman

Nancy

Lottie Hellingman speelde in vele toneel-en muziektheaterproducties. Onder andere bij Orkater (Blackface), Het Amsterdamse Bos (Midzomernachtsdroom en Zomergasten), en Sluysmans & van Warmerdam (Judee Sill). Ze speelde in Het Pauperparadijs in Carré en tourde door Vlaanderen met het stuk Twee Zielen van Peter de Graef, met wie ze jarenlang samenwerkte. Ook speelde ze de rol van Elly in de musical Lazarus, door David Bowie en Ivo van Hove.

In 2023 stond Lottie in de theaters met Broos, een met muziek omlijste monoloog geproduceerd door Matzer Theaterproducties.

Niet alleen op de planken maar ook op het scherm wist ze haar stempel te drukken. Haar talent werd bekroond met een Gouden Beeld voor Beste Actrice in IJs. Ook speelde ze hoofdrollen in Blauw Blauw, De Band en de telefilms Deining en Vakantie in Eigen Land. Op het witte doek was ze onder andere te zien in De Hel van ’63, 100% Coco New York, Retrospekt en Buiten is het Feest. Voor haar rol in De Storm werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol.

Meest recentelijk was ze te zien in de film Mijn Beste Vriendin Anne Frank, onder regie van Ben Sombogaart.

Ook presenteerde Lottie jarenlang Jules Unlimited en de Nationale Wetenschapsquiz. Met haar veelzijdige stem spreekt ze regelmatig stemmen in voor commercials, audioboeken en tekenfilms, waaronder De Smurfen, Happy Feet, The Muppets, Cars III en Paddington.

Onlangs debuteerde als columnist. In haar wekelijkse column in de regionale dagbladen neemt ze de lezer mee in haar gedachten en ervaringen als actrice, presentatrice en moeder van een dochter.