Maartje van de Wetering

Nancy

Maartje studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Vrijwel direct na haar afstuderen kreeg zij een vaste aanstelling bij het Noord Nederlands Toneel in Groningen, waar zij werkte met regisseurs als Ola Mafaalani, Gerardjan Rijnders en Guy Weizman en zij te zien was in voorstellingen als Medea, Hamlet, Much Ado about Nothing en Salomé. Hoge ogen gooide zij met haar vertolking van Alice in Ko van den Bosch’s Alice in Wonderland.

In 2015 besloot Maartje verder te gaan als freelance actrice en speelde ze o.a. bij
Internationaal Theater Amsterdam, Toneelgroep Maastricht, Orkater, Club Guy & Roni en Bos Theaterproducties. In 2023 vertolkte zij de rol van Carmen in de op Kluun’s roman gebaseerde voorstelling Komt een Vrouw bij de Dokter van Theaterbureau Korthals Stuurman. In de zomer van 2023 zong Maartje samen met bariton Thomas Oliemans en Loes Luca een mooie greep uit het oeuvre van Harry Bannink in een concertenreeks van Phion, het orkest van Gelderland en Overijssel.

Op tv verwierf Maartje grotere bekendheid met haar rol als rechercheur Esther Wegereef in de politieserie Flikken Rotterdam, waarin zij vanaf 2015 zes seizoenen te zien was. Daarnaast was zij te zien in series als Divorce, Dokter Deen en Celblok H. Op het witte doek verscheen Maartje in films als Daglicht, Mannenharten 2, Het Geheugenspel en in de jeugdfilm Strijder, die internationaal veel prijzen in de wacht heeft gesleept.

In 2017 won Maartje de finale van het AVROTROS-programma Maestro