Rosalie de Jong

Nancy

Na haar studie aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam in 2006, speelde Rosalie oa mee in de musical Wat Zien Ik?!High School Musical (alternate Mrs Darbus) en All shook up – Love me tender (cover van Natalie/Matilda).​

In 2009 was Rosalie te zien in Op zoek naar Mary Poppins, waar ze één van de 3 finalisten was voor de rol van Mary Poppins.​

Hierna stond ze in Petticoat en daarna speelde ze de rollen van Titania in de musical Droomvlucht, Blonde Greet in De Jantjes, Anna in Vijftig Tinten Grijs De Parodie en de rol van Emma de secretaresse, in Heerlijk duurt het langst.

Samen met Arie Cupé, Lara Grünfeld, Dick Cohen en André Vrolijk speelde en maakte ze de programma’s Een bed van liedjes en Een handje vol geluk in het Betty Asfalt Complex.

In 2015 verhuisde Rosalie naar Duitsland waar ze onder andere de rol speelde van Gloria in Rocky das Musical in Stuttgart, Edith Corse Evans in Titanic in Bad Hersfeld en was ze alternate Donna in Mamma Mia in zowel Duitsland als Oostenrijk.

Hierna speelde Rosalie de rol van Pim in de komedie Harrie en Eva van en met Jon van Eerd. Waarna ze eind 2019 te zien was in het Beatrix theater wederom als alternate Donna in Mamma Mia.​

Ook is Rosalie sinds 10 jaar de vaste stem van Greetz.nl en sprak ze in voor onder andere Ikea, Bonduell en Dove. Zij spreekt nog veel verschillende tekenfilms in zoals Fei fei en de maanDe Flummelsde Gruffalothe Thundermans en andere animatieseries en films.

Rosalie is op dit moment druk bezig met het schrijven en produceren van het nieuwe Duitse karakter ‘Mila Melodie’ waarbij ze Duitse kinderliedjes schrijft.