Simone Kleinsma als Madeleine Coutard in De Hospita
Simone Kleinsma

Madeleine Coutard

Simone Kleinsma als Madeleine Coutard in De Hospita

Simone Kleinsma

Madeleine Coutard
Paul Groot als Kimono in De Hospita
Paul Groot

Kimono

Paul Groot als Kimono in De Hospita

Paul Groot

Kimono
Lottie Hellingman als Nancy
Lottie Hellingman

Nancy

Lottie Hellingman als Nancy

Lottie Hellingman

Nancy

Lottie Hellingman speelde in vele toneel-en muziektheaterproducties. Onder andere bij Orkater (Blackface), Het Amsterdamse Bos (MidzomernachtsdroomenZomergasten), en Sluysmans & van Warmerdam (Judee Sill). Ze speelde inHet Pauperparadijsin Carré en tourde door Vlaanderen met het stukTwee Zielenvan Peter de Graef, met wie ze jarenlang samenwerkte. Ook speelde ze de rol van Elly in de musicalLazarus, door David Bowie en Ivo van Hove. In 2023 stond Lottie in de theaters metBroos, een met muziek omlijste monoloog geproduceerd door Matzer Theaterproducties. Niet alleen op de planken maar ook op het scherm wist ze haar stempel te drukken. Haar talent werd bekroond met een Gouden Beeld voor Beste Actrice inIJs. Ook speelde ze hoofdrollen inBlauw Blauw, De Banden de telefilmsDeiningenVakantie in Eigen Land. Op het witte doek was ze onder andere te zien in De Hel van ’63, 100% Coco New York, Retrospekt en Buiten is het Feest. Voor haar rol in De Storm werd ze genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol. Meest recentelijk was ze te zien in de film Mijn Beste Vriendin Anne Frank, onder regie van Ben Sombogaart. Ook presenteerde Lottie jarenlangJules Unlimiteden deNationale Wetenschapsquiz. Met haar veelzijdige stem spreekt ze regelmatig stemmen in voor commercials, audioboeken en tekenfilms, waaronderDe Smurfen, Happy Feet, The Muppets, Cars IIIenPaddington. Onlangs debuteerde als columnist. In haar wekelijkse column in de regionale dagbladen neemt ze de lezer mee in haar gedachten en ervaringen als actrice, presentatrice en moeder van een dochter.

Maartje van de Wetering als Nancy
Maartje van de Wetering

Nancy

Maartje van de Wetering als Nancy

Maartje van de Wetering

Nancy

Maartje studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Vrijwel direct na haar afstuderen kreeg zij een vaste aanstelling bij het Noord Nederlands Toneel in Groningen, waar zij werkte met regisseurs als Ola Mafaalani, Gerardjan Rijnders en Guy Weizman en zij te zien was in voorstellingen als Medea, Hamlet, Much Ado about Nothing en Salomé. Hoge ogen gooide zij met haar vertolking van Alice in Ko van den Bosch’s Alice in Wonderland.

In 2015 besloot Maartje verder te gaan als freelance actrice en speelde ze o.a. bij
Internationaal Theater Amsterdam, Toneelgroep Maastricht, Orkater, Club Guy & Roni en Bos Theaterproducties. In 2023 vertolkte zij de rol van Carmen in de op Kluun’s roman gebaseerde voorstelling Komt een Vrouw bij de Dokter van Theaterbureau Korthals Stuurman. In de zomer van 2023 zong Maartje samen met bariton Thomas Oliemans en Loes Luca een mooie greep uit het oeuvre van Harry Bannink in een concertenreeks van Phion, het orkest van Gelderland en Overijssel.

Op tv verwierf Maartje grotere bekendheid met haar rol als rechercheur Esther Wegereef in de politieserie Flikken Rotterdam, waarin zij vanaf 2015 zes seizoenen te zien was. Daarnaast was zij te zien in series als Divorce, Dokter Deen en Celblok H. Op het witte doek verscheen Maartje in films als Daglicht, Mannenharten 2, Het Geheugenspel en in de jeugdfilm Strijder, die internationaal veel prijzen in de wacht heeft gesleept.

In 2017 won Maartje de finale van het AVROTROS-programma Maestro.

Sanne Franssen speelt Phoebe in De Hospita
Sanne Franssen

Phoebe

Sanne Franssen speelt Phoebe in De Hospita

Sanne Franssen

Phoebe

Sanne Franssen studeerde in 2015 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater. Tijdens haar opleiding won zij de Jos Brink Genesius Penning.

 

Samen met Christian van Eijkelenburg startte zij het cabaret-duo De Fransse Eijkel waarmee zij in 2016 de Publieksprijs won en de 2e plaats behaalde op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Daarnaast was zij o.a. te zien in: A little night music, Blind date en Koefnoen live.

Naima Bayo speelt Jennah in De Hospita
Naima Bayo

Jennah

Naima Bayo speelt Jennah in De Hospita

Naima Bayo

Jennah

Naima studeert aan de opleiding Muziektheater op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hiervoor volgde ze de 2 jaar de vooropleiding Muziektheater. 

 

In seizoen 2018 – 2019 tourde zij langs de theaters met de musical Kruistocht in Spijkerbroek in de rol van Marieke.

Jeroen Sigterman speelt Tonny in De Hospita
Jeroen Sigterman

Tonny

Jeroen Sigterman speelt Tonny in De Hospita

Jeroen Sigterman

Tonny

Opleiding

Jeroen studeerde in 2020 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting Muziektheater. Hij volgde zangles bij Edward Hoepelman en Ingrid Zeegers en spellessen bij o.a. Ad Knippels, Marc Krone en Roeland Vos.

Theater

Jeroen was afgelopen seizoen te zien als on-stage swing en understudy van Rene in Spektakelmusical De Tocht. Hij speelde de Student in Hello Again (De Kernploeg) en Hänschen in Spring Awakening (OpusOne). In Duitsland speelde in twee voorstellingen bij het Malentes Theater Palast in Bonn en sinds het eerste seizoen van Willem Junior speelt hij met regelmaat de rol van Jan (STENT Producties).

Overig 

Naast zijn werkzaamheden in producties werkt Jeroen als zang- en speldocent en is hij trainingsacteur voor de politie. Tevens speelt hij bij Helder theater educatieve voorstellingen op middelbare scholen.

Jochem Smit als biograaf, echtgenoot en docent in De Hospita
Jochem Smit

De Biograaf / Docent / Echtgenoot / Ensemble

Jochem Smit als biograaf, echtgenoot en docent in De Hospita

Jochem Smit

De Biograaf / Docent / Echtgenoot / Ensemble

Jochem is in 2016 afgestudeerd van Codarts Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater.

Na een stage in Dissus, verdwaal mee in de Odyssee (Winnaar Zilveren Krekel 2015) van Theatergroep Kwatta, debuteerde hij met Sven, de hoofdrol in Razend de Musical van Homemade Productions. Hierna was hij te zien in locatievoorstelling Het Verzet Kraakt, en musicals Rondom het Rembrandtplein en You’re the Top. Voor zijn rol in deze laatste voorstelling ontving hij in 2019 de Musicalaward voor Aanstormend Talent. Van 2018 tot 2020 speelde hij in de jeugdmuziektheatervoorstelling Jabber van Theatergroep Kwatta. In Nederland, maar ook de VS, Egypte, China, Ierland en Engeland. Van 2020 tot 2023 was hij te zien als Paul in de musical Soldaat van Oranje – de Musical. Tussendoor speelde hij in de zomer van 2021 Herman Brood in de locatievoorstelling Muskee: So Many Roads.

Naast zijn werk in het theater was Jochem ook te zien als Alex van Waveren in seizoenen twaalf en dertien van de jeugdserie ‘Spangas’ van KRO-NCRV.

Twan Bosschaart ensemble De Hospita
Twan Bosschaart

Ensemble

Twan Bosschaart ensemble De Hospita

Twan Bosschaart

Ensemble

Twan Bosschaart heeft gestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater. Hij heeft hier lessen gevolgd van o.a. Pia Douwes, Carine Crutzen, Caroline Canters, Yannick Plugers, Margot Giselle, Wil van der Meer en Frank Sanders.

Van kleins af aan was muziek al zijn passie en volgde hij pianolessen. Al snel kwam hij achter het musicalvak en stond hij vaak op de planken in amateurproducties. Op de Akademie heeft Twan in verschillende voorstellingen gespeeld en met muzikaal leiders gewerkt zoals Rosite van der Woude, Frans Heemskerk en Billy Maluw.

Afgelopen seizoen heeft Twan stage gelopen als on-stage swing in de musical ‘The Prom’ van De Graaf en Cornelissen Entertainment. Hierin heeft hij veel geleerd en is daarom verheugd om zijn werkcarrière te beginnen bij De Hospita.

Nigel van der Vugt ensemble De Hospita
Nigel Vugts

Ensemble

Nigel van der Vugt ensemble De Hospita

Nigel Vugts

Ensemble
Opleiding

Nigel studeerde aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in de richting Muziektheater. Tijdens de opleiding speelde hij verschillende voorstellingen, waaronder Into the Woods (Bakker) en Bright Lights, Big City (Tad). Vóór deze opleiding volgde hij hier een jaar de vooropleiding Muziektheater.

Werk

Vanaf 2022 is Nigel werkzaam als entertainer in de Efteling. In De Hospita maakt hij zijn professionele musicaldebuut.

Nori de Winter ensemble De Hospita
Nori de Winter

Ensemble

Nori de Winter ensemble De Hospita

Nori de Winter

Ensemble

Nori de Winter werd geboren op 5 december 1997 in Schiedam. Van jongs af aan wist zij al dat haar passie bij dansen, zingen en acteren lag!

In 2005 speelde zij de rol van Maaike in de familiefilm Het paard van Sinterklaas. Drie jaar later maakte Nori haar musicaldebuut in de Stage Entertainment productie Les Misérables.

In 2015 volgde Nori de vooropleiding Muziektheater op Codarts. Vanaf 2016 studeerde zij Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Nori was in de zomer van 2018 te zien in het ensemble van de Historalia-musical Rubens, waarin zij ook de cover was van hoofdrollen Isabella Brant en Hélène Fourmont.

Nori liep haar stage in 2019 in de familiemusical Kikker en het Avontuur van Theater Terra in de rol van Eend, en in de Studio 100 musical DAENS in het ensemble.

Nori speelde vanaf 2021 Meryt in ONE de Musical. Haar meest recente rol was die van Veruca Salt in Charlie and The Chocolate Factory van Deep Bridge. Ze is tevens als stemacteur te horen in, onder andere, de serie Power Rangers Beast Morphers waar ze de stem van Roxy heeft ingesproken.

Vanaf eind 2023 is Nori te zien als presentatrice in het programma VAKANTIEKIDS op RTL4.

Ineke Somers ensemble De Hospita
Ineke Somers

Ensemble

Ineke Somers ensemble De Hospita

Ineke Somers

Ensemble

Ineke Somers studeert aan de Fontys de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting Musicaltheater. Daar heeft ze les van o.a Florian Boutonnier, Brigitte Odett, Jack Breikers en Peter van Dosselaer. Hiervoor volgde ze de vooropleiding 7Musical in Antwerpen en de MusicAllFactory in Tilburg. Ineke volgde naast haar opleiding in 2023 een cursus van de Meisner Toneelacademie.

Op de academie heeft Ineke de voorstellingen Fame, De Meiden en Our House gespeeld. Daarnaast was Ineke in 2021 te zien in Musicalspektakel 1830 van Historalia Productions als Dienstmeid Neeltje.

Nikie Verbene ensemble De Hospita
Nikie Verbene

Ensemble

Nikie Verbene ensemble De Hospita

Nikie Verbene

Ensemble

Nikie is 23 jaar en komt uit Veldhoven.

Zij studeert nu in haar laatste jaar aan Codarts Rotterdam in de richting Muziektheater. Hier heeft ze lessen gevolgd van onder anderen; Ezra van Nassauw, Marijn Brouwers, Judith Linssen, Ad Knippels, Renée van Wegberg en Peter van Dosselaer.

Daarvoor heeft ze de vooropleiding musicaltheater aan fontys Hogeschool voor de kunsten, en 7musical Antwerpen gedaan. 

Creatives

Script

Dick van den Heuvel

Liedteksten

André Breedland

Scriptadviezen

Paul Groot

Muzikale supervisie & arrangementen

Menno Theunissen

Additionele muziek

Tjeerd Oosterhuis

Decorontwerp

Joris van Veldhoven

Kostuumontwerp

Cocky van Huijkelom

Projecties

Arjen Klerkx

Lichtontwerp

Bart van den Heuvel

Geluidsontwerp

Jeroen Bas

Ontwerp Kap & Grime

Michel van Oostveen

Company manager

Dave Barends

Productionele leiding

Lisanne de Snoo

Technische leiding

Jeroen Frijters

Creative producer

Joop van den Ende

Creative director

Maurice Wijnen

Producenten

Iris van den Ende
Miel Gouda

Choreografie

Chiara Re

Regie

Joep Onderdelinden

Volg de hospita op Instagram

1.653 anderen gingen je voor